Abborrillas

Publicerad 11.02.2017 kl. 18:54

 

Idag lagade vi Crispy Fish Taco eller Abborrillas till middag. Alltså tortillas med aborre och annan smarrig fyllning. Det blev fräscht och mycket gott! Ett bra komplement till den vanliga tortillan. I ursprungsrecepetet skulle det vara torsk men butiken hade endast abborre och det fungerade bra.

Förutom panerade och stekta bitar abborrfilé bestod fyllningen av en blandning av rödkål, morot, avokado. Detta blandades med en dressing som innehöll olivolja, vitlök, kryddor, honung och lime. Allting toppades med en massa färsk persilja.

Smakade ypperligt med en kall Peroni till. 

Receptet hittar ni här.

 

Cessi Cessi
Kommentarer (0)
Spamfilter
Skriv siffran 9 med bokstäver?

Ugnsholmen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

En eftermiddag i Februari fångade jag solnedgången över Ugnsholmen när jag var ut på promenad. Så himla fina färger när himlen målas i olika nyanser i allt från stark orange till ljust aprikosrosa och som kombinera med blå himmel och vit snö. Vintern är väldigt vacker. Speciellt med minusgrader, snö och strålande solsken.

Publicerad 02.03.2017 kl. 16:00

Pussmunstulpaner

 

 

 

 

 

Nu är det högsäsong för tulpaner. Tulpaner är ju ett säkert vårtecken, eller kanske väntan på vår. Eftersom de börjar dyka upp i butikerna i januari då det oftast är vinter utohus. Hursomhelst är de våriga och härliga. Mitt bästa tips är att köpa inhemska tulpaner från en blomsterhandlare och inte butiken. Håller mycket längre då de är färskare. På Fredrikstorget finns de sötaste blomtanterna som jag brukar köpa från då och då. Förevigade mina senaste, som var en bukett med vita frasiga tulpaner. De hade plockats på morgonen samma dag som jag köpte dom. Så färskare får man knappat. Läste någonstans att just de här tulpanerna kallas pussmunstulpaner, vilket fint namn.

Publicerad 25.02.2017 kl. 22:19

Nio från Rom

 

Som födelsedagspresent av Ronnie fick jag en resa till Rom. Vi åkte i mitten av November och stannade från sen fredag kväll till måndag eftermiddag. Första dagen, alltså lördag stod Vatikanstaten på programmet. Vi bestämde oss för att promenera dit och på samma gång se lite av staden, här en bild från promenaden längs med floden Tibern. 

Efter 45 minuter var vi framme vid vår destination, Vatikanmuseumet.

Där hittade vi bland annat denna gubbe i marmor och massor av hans vänner.

Och sal på sal med otroliga takmålningar. Tänk vilket arbete som ligger bakom alla dessa målningar. Otroligt som sagt. Museumet var större än vi trott och att gå runt där tog längre än vi tänkte. Det var en massa olika byggnader med olika salar och mellan de olika byggnaderna låg det fina innergårdar. Om jag minns rätt tog det ca. två och en halv timme att vandra runt hela museumet. Rundturen avslutades med ett besök i sixtinska kapellet. 

Inne i Vatikanstaten finns också Peterskyrkan som vi valde att bara kolla på utifrån. 

För vid det här laget var vi mycket hungriga och promenerade hemåt igen längs med floden. Siktet hade vi inställt på en pizzeria som Freja hade tipsat om. Mycket bra med tips från kompisar som bott i staden. 

Mitt i floden fanns också denna spännnande ö.

Senare på kvällen gick vi en runda in till centrum och spanade in bland annat Forum Romanum. 

Samt denna bekanta byggnad, Colosseum. Här förevigad med månen. Mera om var vi bodde och om de andra dagarna i Rom vår ni läsa om senare. 

Publicerad 24.02.2017 kl. 15:33

Halloumisallad

Idag gjorde jag en god halloumisallad till lunch. Receptet är ursprungligen Leila Lindholms men gjorde min egna version. Det är en riktigt matig sallad som är fylld med vitaminer vilket behövs i dessa flunssatider. Extra bra att det är säsong för apelsiner och avokado nu under vintern.

Halloumisallad

1½ dl couscous

1½ dl vatten

1 vitlöksklyfta

½ grönsaksbuljong 

olivolja

2 apelsiner

½ cantaloupemelon

1 avokado

1 paket halloumi

sallad

svartpeppar 

salt

Skiva eller pressa vitlöken och fräs den i lite olivolja i en stekpanna.När vitlöken fått lite färg lägger du couscousen i pannan och rör om. Värm upp vatten i en kastrull tillsammans med grönsaksbuljongen och eventuellt lite salt. När det sjuder tar du bort kastrullen från plattan och tillsätter couscousen i vattnet. Låt stå och svälla medan du tillreder resten. Skala apelsinerna och klyfta upp dem, hacka melon och avokado i lämpliga bitar. Sedan steker du halloumin gyllenbrun. Lägg upp sallad, couscous, apelsiner, melon och avokado på ett serveringsfat. Toppa med den stekta halloumin. Ringla över olivolja och strö över lite svartpeppar.

 

 

Publicerad 01.02.2017 kl. 15:57

Mitt namn är Cecilia. Bor i ett ljusgult höghus i Rödbergen i Helsingfors. Hemma från småstaden Ekenäs. Ekonom. Kreativ. Inredningsentusiast. Här delar jag med mig av min vardag, bildrutor från vårt hem, en näve mattips, en nypa resor och sånt som inspirerar mig. 

 

 

Senaste kommentarer

03.03, 17:15Ugnsholmen av ida
02.06, 20:34Jaffa av Frejbert
16.05, 19:01Jaffa av Amanda
16.03, 10:39En topptur och vänner av Mamma Marianne
14.03, 17:38En topptur och vänner av Ida