Ta mig till havet

 Att efter avklarat gymbesök ratta vidare till en central simstrand för ett kvällsdopp känns rätt så bra kan jag berätta. Ett så gott som spegelblankt hav, ljummet vatten, ljudet av dina simtag och en solnedgång som utsikt. Så smakar och känns som sommar det. Och det smakar väldigt gott.
06.08.2013 kl. 23:19

Gråa nyanser

Mitt senaste lilla projekt är ett gammalt bord jag köpte på loppis för en tia. Som bäst håller jag på att skrapa bort färgen från det tillika som jag funderar vilken färg bordet skall få.

Skulle köpa färg redan på tisdagen men kunde inte bestämma mig, så har nu några färgprover hem istället. Färgskalan är klar, grått skall det bli. Men vilken nyans är en svår fråga. Drömmer lite om en tung betongskiva utanpå bordet, det skulle kunna vara snyggt. Men har inte riktigt koll på hur jag skall få till en sån.

 

25.07.2013 kl. 10:10

Bostadsmässa

Snygga bänkskivor av sten

Glasväggar mot bastun var ytterst populärt

 

Gråa lister istället för vanliga vita

Mycket grått, här ett sovrum

Blev förtjust i ett stockhus

Massa höga tak och maffiga fönster

 

Inglasade terrasser fanns det i massor

Gillade stängerna i hjälpköket

Väggen var också i min smak

Igår bar det iväg på bostadsmässa till Hyvinge där vi traskade omkring, tittade, insprirerades, förundrades, gillade, ogillade. Grå färg, glasvägg in till bastun, öppna planlösningar och inglasade terrasser var gemensamma nämnare för flera av husen. En riktigt bra mässa med mycket olika hus och inredningar, det enda jag saknade var riktigt stora och fina kök.

 

22.07.2013 kl. 23:00

Det kommer aldrig vara över för mig

Nu måste jag stänga av Håkan Hellström och bita i det sura äpplet. Det vill säga jobba med skolarbeten några timmar. Hjärnan är nästan på sommarlov redan, men lite till måste göras före jag kan ta sommarlov. Så kaffe och fingrarna mot tangenterna.

13.05.2013 kl. 13:33

Lite kalabalik

Titta vilka fina smycken som flyttade hem till mig förra veckan. De kommer från det svenska märket Lite kalabalik som har en massa fina smycken

Har varit sugen på deras smycken rätt så länge men aldrig ändå kommit till kritan. Vilken lycka när jag sedan en dag fick för mig att söka upp om det finns någon webshop som säljer dem i Finland. Hittade en webshop som sålde märket och de hade slutförsäljning. Nappade alltstå dessa godbitar till ett mycket trevligt pris.

Här är då Lite Kate och Lite Sweet.

 

 

25.04.2013 kl. 23:08

Mitt namn är Cecilia. Bor i ett ljusgult höghus i Rödbergen i Helsingfors. Hemma från småstaden Ekenäs. Ekonom. Kreativ. Inredningsentusiast. Här delar jag med mig av min vardag, bildrutor från vårt hem, en näve mattips, en nypa resor och sånt som inspirerar mig. 

 

 

Senaste kommentarer

03.03, 17:15Ugnsholmen av ida
02.06, 20:34Jaffa av Frejbert
16.05, 19:01Jaffa av Amanda
16.03, 10:39En topptur och vänner av Mamma Marianne
14.03, 17:38En topptur och vänner av Ida