DIY pappersstjärna

Här kommer ett litet DIY-tips som passar bra nu i adventstid, nämligen pappersstjärnor. Med lite tåladom, ett bra lim och lite vikas, klippas och klistras kommer dessa fina stjärnor till. Instruktioner till stjärnorna hittas här: http://peppermintcreative.com/blog/2013/07/how-to-make-a-folded-paper-star/

Så här blev mina stjärnor, hade bara vitt papper hemma men funkade bra så.

 

03.12.2013 kl. 18:49

Focaccia

 

 

 

 

Förra veckan bakade jag focaccia då vi hade en liten skumppa/glögg kväll. Focaccia är jättegott och rätt så enkelt att laga. Det var andra gången jag bakade detta bröd, förra gången var på midsommaren, och det passade lika bra då som nu. Jag toppade mina focaccian med rödlök, timjan och körsbärstomater, men det är bara att använda fantasin. Getost, fetaost, oliver och örter av olika slag kan jag exempelvis tänka att passar bra högst upp på detta goda bröd.

 

Här finns Leilas recept: http://www.leila.se/leilas-focaccia/recept/brod/index1,32.htm?id=3826

 

03.12.2013 kl. 18:26

Från fönstret

Från sjätte våningen bjuder himlen på många konstverk, vissa finare än andra. Såhär har utsikten sett ut under hösten.

 

 

 

 

 

 

Rosa, lila, orange, dimma, sol, solnedgång, regn.

13.11.2013 kl. 11:13

Pasta och pizza

Mycket god mat har det blivit i helgen. Avocadopasta och hembakad pizza, mmm. Eller god och god, avocadopastan hade vi aningen delade åsikter om, vilket resulterade i att ketchupflaskan åkte fram men jag gillade den i varje fall.

Hemgjord pizza, kan det gå fel liksom? Tror inte det. Vågade till och med pimpa den med oliver, efter att Miilo engång bjöd på en så god pizza  med oliver. Tror nog det är så att vissa råvaror måste man lära sig tycka om, och ett sån relation är det mellan mig och oliver. Har aldrig tyckt om oliver förut, men nu när jag testat det på nytt efter många år och t.ex. just på pizza där de inte är så framträdande gillar jag dem plötsligt. Men inte gillar jag dem så mycket att jag skulle plocka upp från burken och stoppa i munnen. Men kanske en dag ännu. Samma förhållande har jag till avokado, vilket också är en grönsak (frukt?) som jag håller på att lära mig tycka om. 

Hur som helst, hemgjord pizza slår sällan fel. Med lite ljus och en god sallad på söndag kväll så är det ännu bättre. För att inte tala om pizzaresterna som blev över tills idag, mums.

 

Pasta, avokado, lime, chili, vitlök, basilika, koriander och sist men inte minst getost!

 

 

 

30.09.2013 kl. 11:17

Maj maj maj

Tänkte att vi tar en liten tillbakablick på våren och sommaren trots att vi är inne i första höstmånaden redan.Vad sysslade jag med i maj? Känns på ett vis som det var precis men tillika känns det som en lång tid sen.

Maj är lite som dagen för dopparedagen, full med förhoppningar och längtan till sommaren. Fast maj är också väldigt fin och grön i sig.

Bongade luftballonger utanför vårt fönster

Sydde en ny hissgardin till rummet i Ekenäs

Gjorde de sista skolarbetena och svor lagom, lockar ju aldrig speciellt mycket i maj att sinne inne och göra skolarbeten man vill ju mest bara vara ute

Planterade växter i växthuset

Bjöd på cheesecake i glas, slurp!

Veckoslutet före Ronnies födelsedag ordnade Ida en överraskning åt han på äventyrsbanan, här ses födelsedagsbarnet in action på bilringsbanan

Efter att vi äventyrat färdigt bjöd Ida ännu på hallonkaka som vi åt i grillstugan

På Ronnies riktiga födelsedag väckte jag honom med frukost på sängen

Det första doppet för i år togs en söndagseftermiddag i spegelblanka Vitsjön

Plockade äppelkvistar och doftade länge på dem, de doftar ju så förfärligt gott

 

11.09.2013 kl. 23:52

Mitt namn är Cecilia. Bor i ett ljusgult höghus i Rödbergen i Helsingfors. Hemma från småstaden Ekenäs. Ekonom. Kreativ. Inredningsentusiast. Här delar jag med mig av min vardag, bildrutor från vårt hem, en näve mattips, en nypa resor och sånt som inspirerar mig. 

 

 

Senaste kommentarer

03.03, 17:15Ugnsholmen av ida
02.06, 20:34Jaffa av Frejbert
16.05, 19:01Jaffa av Amanda
16.03, 10:39En topptur och vänner av Mamma Marianne
14.03, 17:38En topptur och vänner av Ida