Grenoble

 

På nästan varenda gata ser du alperna skymta i bakgrunden

Victor Hugo, inne i centrum av staden

Floden Iseré rinner genom staden 

Högst upp på bilden syns fortet Bastiljen, dit vi vandrade igår

På väg upp i en fönsterglugg

Vädret visade från sin bästa sida

"Le bylle", bubblor som går upp till Bastiljen men de var stängda nu

Utsikten från toppen var magnifik 

 

På söndag kväll kom jag fram till Grenoble, och känslorna har verkligen varit blandade efter det. Saknar nog alla och allt hemma fruktansvärt mycket. Sen jag har kommit fram har jag hunnit springa omkring en timme i en fransk matbutik med bara franska produkter, fixat en del skolgrejjer, gått på olika evenemang som skolan har ordnat för utbytesstuderanden, insett hur stor franskan är här, kännt mig borttappad och igår vandrat upp till fortet Bastiljen. Det var en liten uppförsbacke på 2 km till Bastiljen så vi fick även motion på samma gång,  idag känns alla trappor och backar i benen efter höstens minimala träning. Vädret visade sig i varje fall från sin bästa sida, har två dagar varit runt +17 grader i solen. Sen när vi kom fram till Bastiljen efter en svettig och solig vandring väntade en otroligt fin utsikt över hela staden med alperna i bakgrunden. Grenoble är nämligen omkringat av alperna på alla sidor av staden, medan själva staden är Franrikes eller kanske till och med Europas plattaste. Så det finaste med denna stad är nog den häftiga naturen. Idag väntar ett muntligt franska test i skolan, skall bli spänannde med tanke på att jag kan säga ungefär tre saker på franska; hej, tack och talar du engelska.

09.01.2014 kl. 15:04

Jul, jul, strålande jul

 

 

 

 

 

 

 

 

Julfirandet inleddes med att julefrid utlystes vid Raseborgs slottsruiner den fjärde advent. Det var stämningsfullt och mysigt och Finlands Lucia var där och sjöng med sina fina stämmor. Julfirandet bestod fortsatte med god mat, julklappar, knäckebrödsbakas, ett julpyntat hem, grandoft, julaftonsmiddag där jag stod för bordsdekorationerna, mys, en nästan utgång, stämning, tacksamhet, julmusik och det viktigaste av allt samvaro med familjen och nära och kära. 

01.01.2014 kl. 20:22

Morgontankar

 

 

Om fyra dagar är det julafon och regnet smattrar mot rutan och minusgraderna och snön lyser med sin frånvaro. Trist, men man får mysa till det inne och gnola på julsången "I am dreaming of a white Christmas". Julen är ändå min favorithögtid, utan snö eller ej. Idag bär det hem till västra nyland på jullov, skall bli så härligt med fina och lata juldagar. Jag skrev i förra inlägget att snö var min högsta önskan för jul men julefrid är nog min högsta önskan. När jag kommer hem får jag även bekanta mig med min nya dator, hoppas den lever upp till förväntningarna. Skall också bli skönt att komma bort från vår lägenhet som är i rätt så oredig  p.ga. flyttlådor och nerpackade saker. Men flyttkaoset får vänta nu, för nu inleds jullovet påritkigt. Inleder det med en sväng till gymmet. 

20.12.2013 kl. 10:43

Hyacinter

 

En favorit bland julblommorna för mig är hyacinten. Den doftar riktigt jul. Rätt så enkla och sköta är de med, då de klarar sig med lite vatten och till och med utan mylla. Andra favoriter bland julblommorna är tulpaner och amaryllisar. Drömmer om höga amaryllisar på snitt till julen!

Nu är det äntligen jullov från skolan med, så skönt om än lite ofattbart! Så nu skall jag börja "jula till det" ordentligt, till näst skall de sista julklapparna införskaffas.

PS! Högst upp på julklappsönskelistan: snö

 

19.12.2013 kl. 09:22

Kaffe med kryddor

 

 

Är du en inbiten kaffedrickare som sedvanligt brygger åt dig flera koppar kaffe per dag, så testa att krydda kaffet för att få lite omväxling. 1-2 teskeder kanel eller kardemumma, eller varför inte båda två gifter sig bra med kaffet. Passar speciellt bra nu i juletid då kryddat kaffe även ger lite julvibbar. Avsluta med skummad mjölk som lite extra lyx. Vardagens små guldkanter.

16.12.2013 kl. 18:54

Mitt namn är Cecilia. Bor i ett ljusgult höghus i Rödbergen i Helsingfors. Hemma från småstaden Ekenäs. Ekonom. Kreativ. Inredningsentusiast. Här delar jag med mig av min vardag, bildrutor från vårt hem, en näve mattips, en nypa resor och sånt som inspirerar mig. 

 

 

Senaste kommentarer

03.03, 17:15Ugnsholmen av ida
02.06, 20:34Jaffa av Frejbert
16.05, 19:01Jaffa av Amanda
16.03, 10:39En topptur och vänner av Mamma Marianne
14.03, 17:38En topptur och vänner av Ida