Ett skepp kommer lastat

 

På lördagen steg vi upp tidigt för att se på soluppgången över staden

På lördagmorgon steg vi upp tidigt för att se solen gå upp över Bern 

Någon hade visst en takterass med en vy som inte var fy skam

Tidig morgon i Bern 

Casinot och träd som är väldigt vanliga tydligen här i södra Europa

Efter ett morgonmål som var betydligt bättre än förväntningarna började turistandet i staden, här uppe på en kulle med utsikt över staden. 

Turist, javisst!

Där fanns många kyrkor, vissa så stora att de inte rymdes på bild

Vi gick igenom en marknad där de sålde allt möjligt smaskigt

Rosa kvistar = vår

Snygga vespan, är väldigt förtjust i just vespor

 

Det berömda klocktornet i Bern

Och en av stadens otaliga fontäner, tror jag inte ännu sett en stad med så många fontäner

 

Källarluckor är även nog som är väldigt för Bern, nere i källarna kunde man hitta butiker och restauranger. Väldigt mysigt på något vis.

Lunchen bestod av en kryddig pumpasoppa och dyrt vatten (ca 4 € för en 33 cl:s flaska) 

Mäktiga byggnader

Många mysiga kaféen fanns det även

Björnarna var ett återkommande tema

Vy över staden, med alperna i bakgrunden

Åt min första brezel (saltkringla) men absolut inte min sista, väldigt goda var de

Erin lycklig för sin schweisiska choklad

Efter en tågresa på 2h befann vi oss i Genevé och där intog vi otippat nog middag på en kinesisk restaurang. Åt stekta nudlar med kyckling och drack en Tsingtao såklart,  även denna mat var mumsig. 

Ett skepp kommer lastat med Bern, denna fantastiska stad. Jag blev väldigt förtjust i Bern kan inte riktigt sätta fingret på exakt varför men gissar att det var en kombination av följande faktorer. Rätt liten stad, vacker arkitektur, fantastiska vyer, alperna, bra stämning, mysigt, marknader, kändes som en trygg stad, god mat, schweiskt choklad, glada mäfnniskor, gångavstånd överallt, gamla restaurerade hus, väldigt få klumpiga och stora nybyggen, många restauranger och små kafeén och shoppingutbudet såg även bra ut det lilla jag hann se. Många bra grejer med denna stad alltså, i alla fall det jag hann uppleva under en och halv dag. När jag åkte till Bern hade jag inte egentligen några förväntingar och så här i efterhand är jag väldigt glad att jag åkte för staden var verkligen värd ett besök. 

28.01.2014 kl. 20:34

Bern

 

På fredag åkte jag med tre andra utbytesstuderanden, Erin, Tara och Rafael mot Schwiez och närmare bestämt staden Bern. Här är jag och Rafael i tåget. 

Tågresan bjöd på mycket fina vyer, här befinner vi oss strax utanför Lausanne. 

Väl framme i Bern var chokladbutiken Läderach det nästan första vi snubblade över, choklad inhandlades senare och den var gudomligt god.

 

 

Hela Bern hade en mycket fin arktitektur, gamla välbevarade och restaurerade hus var ledorden för stadens arktitektur.

Ett av många torn i staden, det ligger väl något schweisiskt över torn, i alla fall i mina ögon.

Efter att ha checkat in på hostellet och strosat runt och utforskat staden en stund tog vi upp jakten på en restaurang för att inmundiga lite typsisk schweisisk mat.

 

Efter en stunds letande bestämde vi oss för restaurang och där beställde vi in nästan alla rätter som hade en schweisisk flagga på sig på menyn. Vi delade på tre olika rätter baserade på rösti med olika tillbehör, här bacon och ägg. Vi beställde även rätt med rösti och kryddig korv samt rösti med gris, äppel och ost. 

Samt ostfondue såklart, mums!

Kvällsmålet bestod av ett gäng macarons. Hallon, citron och champagne. Efter detta däckade vi i hostellsängarna efter en lång dag av resande och turistande. 

27.01.2014 kl. 21:17

Lexington Spring 2014

 

 

 

 

Ramlade in på Lexingtons hemsida idag när jag slösurfade och såg till mitt stora nöje att vårnyheterna hade kommit upp på sidan. Ujujuj,  många godbitar hittade jag allt. Så snyggt men ändå avslappnat, exakt så som jag gillar det. Min plånbok skriker kanske inte av förtjusning men har ganska långt börjat följa regeln "hellre några bra än hundra halvbra". Så förhoppningsvis kan jag unna mig något plagg från den här härliga kollektionen. 

Bildkälla: www.lexingtoncompany.com

24.01.2014 kl. 01:37

Les 2 Alpes

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

På veckoslutet var jag på en skidresa till Les 2 Alpes, som ligger ungefär en timme från Grenoble. Alperna bjöd på sjukt fina vyer, bra åkning, god mat och bra sällskap. En ypperlig helg med andra ord. Alperna var absolut fascinerande och så  mäktiga, tycker att allt det fina inte ville fastna på bild, det måste nog upplevas för bästa effekt.

På lördag morgon var det tidig väckning som gällde och efter ungefär en dryg timmes bussfärd var vi framme. För att komma till själva skidcentret måste man åka upp med en gondol, när vi väl var uppe började åkandet så gott som direkt. Åkandet började lite komiskt för min del. Eftersom jag snabbt märkte att jag inte var på samma nivå som de andra vilka jag tagit upp hissen med bestämde jag mig för att åka ner på egen hand. Hoppasde på att hitta någon annan mer på min nivå, min nivå som är sådär semi-nybörjare. Eftersom jag inte hade någon koll på hur skidortens såg ut och hur backorna gick så slutade det hela med att jag åkte ner till andra sidan av skidcentret. Så var lite borttappad men efter att jag pratat med några snälla människor, som förklarade att det går en buss tillbaka till den plats som vi startat på, så kändes det bättre. Jag hittade bussen och jag kom fram till startplatsen var jag sedan mötte upp Rafael som blev min åk-kompis för resten av veckoslutet. Slutet gott allting gott alltså.

Efter åkningen på lördag så hade arrangörerna ordnat en olympiad, där vi tävlade i lag men den slutade med att alla som var med fick plocka åt sig var sitt pris. På kvällen följde middag, barhäng och slutligen lite mer häng in en chalet (stuga). På söndag morgon bar det tidigt iväg till backen, redan runt nie var vi i backen. Det hade snöat massor under natten, vilket gjorde att det fanns massor med snö. I början av morgonen snöade det ännu och sikten var rätt dålig. Det slutade att snöa och under dagen hann vi även med att åka med gondolen till den nästan högsta toppen på hela skidorten, toppen var lite på 3000 meter hög. Tyvärr kunde vi inte åka ner därifrån för att Rafaels bindingar började krångla, så vi fick åka ner med gondolerna igen ca. 10 min för att gå till skiduthyrningen. 

Väl hemma på söndag kväll, var man passligt trött och mör i både kropp och knopp efter mycket snowboarding, frisk luft, sällskap och för lite sömn.

 

21.01.2014 kl. 23:28

Genom linsen

Bonsoir!

Under förra veckan har jag utforskat staden lite mera. Såhär såg det ut genom kameralinsen. 

Där som där har det ploppat upp julgranar på gatorna, vet inte om folk har slängt ut julgranen från hemmet eller varför dom står där. Tycker inte jag såg  dem före slutet av förra veckan. 

Det var så varmt att man kunde gå ute utan rock, i januari (!!!) 

Här som där kan du köpa blommor direkt ute på gatan, det piggar definitivt upp stadsbilden. 

På söndagen gick jag och Christoffer in till stan i det soliga vädret. Finns många smala gränder och gator här.

De många gränderna och gatorna leder ofta också ut till små torg/öppningar eller vad man skall kalla det.

Efter en stunds vandrande hittade vi ett cafe där vi satte oss på uteserveringen och njöt av cafe latte och kex.

En vy av innergården från uteserveringen.

Efter detta ville jag ta vara på det fina vädret ytterligare och begav mig därför till en park i närheten.

För att korrekturläsa Ronnies kandi i solen.

Gick en sväng genom parken och beundrade de maffiga bergen.

På lördagen unnade jag mig även lördagsblommor, i form av tulpaner.

 

 

 

 

 

 

14.01.2014 kl. 20:19

Mitt namn är Cecilia. Bor i ett ljusgult höghus i Rödbergen i Helsingfors. Hemma från småstaden Ekenäs. Ekonom. Kreativ. Inredningsentusiast. Här delar jag med mig av min vardag, bildrutor från vårt hem, en näve mattips, en nypa resor och sånt som inspirerar mig. 

 

 

Senaste kommentarer

03.03, 17:15Ugnsholmen av ida
02.06, 20:34Jaffa av Frejbert
16.05, 19:01Jaffa av Amanda
16.03, 10:39En topptur och vänner av Mamma Marianne
14.03, 17:38En topptur och vänner av Ida