5 karameller

 

Alla produktbilder från holebrook.com

 

Klassiskt och snyggt. Ledigt men stiligt. Just the way I like it. I Holebrooks vår- och sommarkollektion finns det många karameller, är speciellt svag för deras tröjor. Dom kan det här med att göra fina tröjor helt enkelt. 

 

12.02.2014 kl. 15:48

25 från Nancroix

 

Förra torsdagen kom Annika till Grenoble för att känna på lite stadspuls och på kvällen följde jag med henne upp till alpbyn Nancroix över helgen. På ditresan så var vårt tåg från Grenoble försenat 8 minuter vilket gjorde att vi missade vårt andra tåg som vi skulle byta till och fick därför vänta 1 timme ute på vischan. Tur så var vi väl utrustade med baguetter och vin! Samt lite karkki. 

Nästa morgon sov jag länge och fördrev jag lite tid med att fota deras boende medan Annika och Jocki var på jobbet.

Efter detta gick jag över gatan till chalen som de jobbar i. Väldigt mysig och fin stäming i chalen. På bordet Annikas nybakade muffinsar till gästerna. Och hon hade lagat en extra till mig, lyxigt. 

Efter detta var det dags för lite skidåkning i Peisey-Vallandry och Les Arcs. Min liftbiljett trädde i kraft först vid 12.30 så vi solade och latade oss en timme. Vi led ingen nöd som ni kan se.

Intog även lite varm kakao/espresso och hot dogs!

Sen bar det upp i backarna, Annika var ivrig. 

"Bon ski". Full sol och endast någon minusgrad. 

Lunch uppe i backen med det här sällskapet

Och den här utsikten. En 10-poängs lunch.

Sedan åkade vi igen vidare tills vi bestämde oss för att sätta oss ner på en restaurang för att dricka Hot Wine. Första gången för mig. Smakade lite som glögg, men glögg vinner nog över detta. 

 

Det sista åket tog vi solnedgången. SÅ fint. 

Nästa dag var det dags för lite flataskidning. Trodde redan att jag inte skulle ha möjlighet att skida flata denna vinter i och med att det inte fanns snö i Finland före jag kom till Frankrike. Men i Nancroix blev det flata för hela slanten. 

Mäktiga vyer från flataspåret.

Som låg halvägs in i en naturpark med en porlande bäck. 

Charmiga alphus skida vi också förbi.

När Annika och Jocki var på jobbet hade jag detta som mitt sällskap. Dom hade ingen kontakt inne i sin stuga så fick ha en liten internet paus. Gjorde säkert gott. 

När Annika kom hem från jobbet hade vi lite after-work med rött vin i espressomuggar, massa oliver, majs och gouda. Efter detta kallade sängen. 

På söndagen hade vi planerat in skidåkning men det snöade och var dimmigt så vi tog istället en promenad i vinterlandskapet. 

Vi gick en sväng i byn som två rastlösa barnrumpor och försökte laga snöbollar. 

Granarna var snöiga. 

Annika utanför sin "hemgränd".

Sedan skapade vi denna vackra typ före vi gick in i stugan igen.

Där underhöll vi oss med lite musik, läsas och slappas. Skönt umgänge helt enkelt. Annika kokade också ingefärate för Jocki blev sjuk och fick feber och flunssa. 

Eftersom Jocki var sjuk hjälpte Annika i köket med middagen. Så roligt. Mellan kockandet fick jag äta en supergod förrätt som Annika gjort också, avokado-chevré bakelse med rökt lax. Måste göra såna själv! Fick dessutom beröm för min bread & butter kaka som jag gjorde för första gången. Kul! Nästa dag, på måndag åkade jag hem från alperna. Tack Annika & Jocki för en jättebra helg! 

09.02.2014 kl. 21:19

Fisksoppa och rågbröd

 

Att något så enkelt som fisksoppa och rågbröd med smör och ost kan smaka så otroligt gott! Smakar säkert extra bra regniga ruggiga dagar som idag, då man befinner sig utomlands och därmed har bara ett enda rågbröd. Fast på sommaren smakar nog fisksoppa utmärkt med. Fisksoppa får mig att längta efter hav och sommar. 

07.02.2014 kl. 16:06

Januari - Mars

 

Tänkte att en liten tillbakablick på året som gått skulle vara trevligt. För att inlägget inte skall bli allt för massivt så valde jag att dela upp det på flera inlägg, först ut är januari, februari och mars. 

 

JANUARI

 

En stor del av Januari hängde jag hemma i Ekenäs då jag hade jullov från skolan ända fram till 20 januari. Sysselsatte mig bland annat med att göra kaffe i pressopanna. 

 

Jag målade även om en gammal byrå som jag hittade i ett gammal hus på Ronnies familjs gård. Här är den under arbete, blev riktigt bra om jag får säga det själv. 

 

FEBRUARI

 

Jag lagade blåbär-hallongröt och konsumerade te i mängder, rätt typiska vintersysslor. 

 

Ett veckoslut åt vi finfrukost med croissanter.

 

Köpte ranukler och drömde antagligen lite om våren. 

 

Gick på en rolig 50-års fest med bl.a. dessa fina typer. Tyvärr var jag sjuk och hade stegring/feber.

 

Fotade solens strålar som allt oftare började söka sig in i vår lägenhet igen. För överigt så är den yttersta dynan på soffan en favorit som tyvärr försvann efter att vi hyrde ut vår lägenhet i andra hand på sommaren. Synd, för det var verkligen en fin dyna. Berättelsen lyder att en hund hade rivit sönder den, sann eller ej vet jag ej. 

 

Ute var det full vinter. Längtar faktiskt efter en finsk kall vinterdag med strålande sol nu. 

 

MARS 

 

Från Mars hittade jag endast bilder från påsken, här ett litet påsk stilleben. Gillade mycket de spräckliga fjädrarna som syns på bilden. 

04.02.2014 kl. 20:36

Fjärde Långgatan 6B

 

 

 

 

 

                                           

 

Alvhem har ju väldigt många snygga objekt till salu, idag råkade jag fastna lite extra vid denna lägenhet. Tror det är det mörka takbjälkarna, de råa vita väggarna och vedspisen som gör det. Kanske de rosa våriga tulpanerna spelade in en aning de med. Fin lägenhet hursomhelst!

Bildkälla: www.alvmakleri.se

29.01.2014 kl. 19:53

Mitt namn är Cecilia. Bor i ett ljusgult höghus i Rödbergen i Helsingfors. Hemma från småstaden Ekenäs. Ekonom. Kreativ. Inredningsentusiast. Här delar jag med mig av min vardag, bildrutor från vårt hem, en näve mattips, en nypa resor och sånt som inspirerar mig. 

 

 

Senaste kommentarer

03.03, 17:15Ugnsholmen av ida
02.06, 20:34Jaffa av Frejbert
16.05, 19:01Jaffa av Amanda
16.03, 10:39En topptur och vänner av Mamma Marianne
14.03, 17:38En topptur och vänner av Ida